Pages

Sunday, 11 December 2011

‎''...You can't just ruin someone's life and pretend like it didn't happen...''


" Jangan... perasaaannnnn.. jangan.....
Lagu ini bukan di radio setiap hari untukmu

Lagu ini tidak perlu kau kembali kepadaku
Lagu ini hanya ingin kau fahami ku sudah teruskan hidupku
Semuanya cun saja~ "



Terdengar lagu Cun Saja by Sleeq, teringat seseorang yang , dulu mungkin aku syg, tapi.  Maaf... kini tak lagi. Perlahan lahan aku unblock page die.. bukan sebab rindu, cuma, teringat. Baik kah dia sekarang???  Sekali lagi maaf , aku nak dia tahu, aku tak boleh benci dia, walaupun tiada hubungan yang special tapi, aku dan dia penah ada satu hubungan yang dosa sekiranya diputuskan, iaitu, kawan. 


Lepas apa yang aku baca, boleh dianggap kejam kenyataan yg dia bagi, aku masih tenang, sebab aku tahu dia tengah marah time tuh, mana tak nya aku dan kwnkwn aku ngutuk awek kesayangan dia. Bila ingat balik kelakar pun ada. Jahatnya aku!


Cuma, last conversation, aku takleh terima kenyataan yang dia bagi dalam inbox FB adik aku, 


"kau tahu tak , kakak kau tu dah lama sgt mengharap kat aku."


What the fun! Ok fine.. jujur, aku sayang dia.. dulu. Tapi. Taklah aku mengharap sampai mati. Sebab aku tahu, cinta tu tak boleh nak dipakse.. Tapi, kenyataan tu mcm melampau lak, (kalau aku masih save msgmsg yg dia bagi dulu, sekarang gak aku post bersamasama dlm blog ni.


FYI~ aku memang dah tak nak kacau dia bila dapat tahu dia dah ada awek.. Buat ape?? Kan?? "Just wanna u refresh kenangan lalu, bukan awak ke yg cari saya after sy balik semenanjung?? " . Yela, bodohnya aku melayan dia, mungkin kerana sayang tu jugak aku terima dia. Sehinggalah hubungan sulit kami terkantoi. Macamana terkantoi, abaikan. 


BTW, just wanna thanks to him,  kalau tak kerana hubungan bodoh kami tuh, kalau tak kerana pergaduhan hubungan 3 segi bersegisegi kononnya, aku takkan jumpa cinta yang baru. Dia cuma selingan je tadi time aku bangun tidur. Dah lama kenangan silam berlalu, lama aku pendam. Cuma terasa nak meluah, bukan sebab tak puas hati, cuma aku taknak simpan lamalama dlm hati ni. Aku selalu maafkan dia. Sebab dia penah dapat sayang dari aku. Sebenarnya aku selalu berharap dia bahagia selalu.. Bukan berharap dia ada untuk aku. Cukup sekadar dia syg aku sebagai kawan, bukan permainkan perasaan aku. 


"Aku tak pilih ko sbb aku x syg ko..tu je. Ape semua ko mmg baik, aku syg naz, sbb tu ape pun ko bg kat aku.. aku tetap pilih die.. Ye, aku tak pnh syg ko"


**yelah Encik A, sy sekadar di pinggiran jep.. 

Aku end post ni dgn lirik lagu ni, 


"Andai suatu hari ada orang yang bertanya
Mengapa kita tidak lagi bersama
Jawablah bahawa jodoh kita tiada
Dan kita tidak pernah sengketa... oh
Moga engkau... berbahagia
Di sampingnya yang engkau puja
Cuma satu yang aku pinta
Undanglah aku di hari bahagiamu~"
Tabah by Mazlela




2 comments:

  1. let bygone be bygone...
    just go on with ur current life !
    pray 4 u ! <3

    ReplyDelete
  2. yep! absolutely! Thanks sweety! ^^v

    ReplyDelete