Pages

Monday, 18 March 2013

Me, Sara & Tunang

Saya kenal dia masa darjah 5 .. Dia baru pindah kat taman, then dia round round mengusha saya .. Nama dia Siti Sarah .. Bermula pada tu dia jadi kawan saya .. Kami berkongsi cerita .. ketawa .. sama sama .. jalan jalan .. Sampai satu cerita saya mula kenal cinta monyet pun .. dari dia ..  "Sarah, kenal lagi tak boyfriend pertama aku? " :) Kita pernah bet siapa yg akan kawen dulu ...

Kami berpisah bila masing masing masuk sekolah menengah berbeza, lagi berpisah bila saya pindah dan dia pun pindah .. Lagi terpisah bila saya pergi ke UMS dan dia ke UNITEN .. Rasanya terpisah segalanya dan lama kami tak jumpa .. Kami dah tak rapat macam dulu. Dia kenal dunia dia, saya kenal dunia saya.  Saya tahu sejak berpisah, saya jarang bertanya tentang dia .. Dah tak bercerita selalu macam dulu .. Fesbuk penghubung cerita .. Itu pun kadang kadang .. jarang jarang .. Pernah bertanya, adakah saya masih menjadi bestfren dia. Dia cakap sekarang , Dhiyaul menjadi bestfren dia sekarang .. 

Dan sekarang ..

dia melepasi fasa pertama dia sebagai pasangan orang .. Kini, dia sedang melalui fasa kedua sbg tunangan orang .. Alhamdulillah.. Saya berharap dia kekal bersama tunangnya hingga ke nikah dan bahagia sehingga akhir hayat .. Tak ada doa yg lebih baik selain berharap dia bahagia .. Walaupun bukan saya yg memegang title "bestfren" dia .. Saya doa yg terbaik tuk kebahagiaan dia.. Dan pada yg mengambil title "bestfren" dia tu .. Saya minta awak jaga dia baik baik .. Tolong jaga dia baik baik .. Tahniah untuk dia .. Rasa nak peluk dia kuat kuat time tu nak mohon kemaafan atas kekurangan dlm berkawan selama ni .. Sebak rasenya dia bakal menjadi isteri orang .. 

" Untuk Sarah, aku minta maaf sebab kita tak macam dulu dulu, tapi aku rindu zaman kita dulu dulu , tapi kalau kita kekal macam dulu dulu, kau mesti tak jumpa Dhiyaul kan..??? Hidup kita dlm rencana yg berbeza, Allah dah aturkan .. Kekurangan aku, mungkin ada kelebihan tuk kau, ketiadaan kau, mungkin ada kelebihan tuk aku .. Tak pernah ada rasa nak lupakan kau, mungkin kerana situasi yg berbeza buat kita saling terlupa sesama kita .. Aku doakan kau bahagia sampai bila bila pun .. In sha Allah .. Aamiin .. " :)

Me and Sarah