Pages

Saturday, 1 December 2012

Cinta itu bukan milik kita ..Cinta bukan milik kita.

Setiap perpisahan tidak sia-sia.

Tak perlu bersedih lama.

 Cinta itu milik Allah.

Hari ini Dia tarik rasa cinta dari hati pasangan kamu sehingga tawar hatinya. 

Sebab, mungkin esok atau lusa Dia campakkan rasa cinta yang lebih segar dalam hati si dia yang setepatnya untuk kamu.

Semalam kamu berjalan dengan tidak cermat dan tidak berhati-hati. 


Hari ini dan esok, bak kata Saiyidina Umar: 
“..waspadalah jangan terpijak atau memijak onak dan duri..” 
Jangan kau kutip lagi serpihan kaca. Jika benar cinta itu kerana ALLAH

Maka biarkanlah ia mengalir mengikut aliran ALLAH kerana hakikatnya ia berhulu dari ALLAH maka ia pun berhilir hanya kepada ALLAH.

Kerana hati ini begitu mudah untuk dibolak-balikkan,serahkan rasa yg tiada sanggup dijadikan halal itu pada Yang Memberi dan Memiliki-NYA.

Biarkan DIA yg mengatur semuanya hingga keindahan itu datang pada waktunya.Maafkan aku bila cinta itu berakhir.

Maafkan aku bila aku memungkiri satu janji.

Maafkan aku bila kita jadi begini.Ujian Mu ..

Hari ini. Tuhan sedang uji perasaan sabar aku .. Aku didampingi seorang kawan yang tak habis-habis meluahkan masalah dia dengan family dan asyik sibuk memikirkan hal untuk balik kampung sehingga aku rimas dengan karenahnya. Iman aku rasa tercabar bila aku inginkan tunaikan solat Zohor, sekumpulan kaum dari satu negeri duk kecoh bercerita dalam surau dengan suara yang kuat sehingga terganggu solatku dan mahu je aku memarahi mereka. Menunggu bas yang tak kunjung tiba hari ini buat hati aku menggelagak dalam kegeraman. Didatangi oleh jurujual di shopping mall yang tak faham bahasa sehingga terkeluar kata cacian dari aku. Tak masuk zikir yang selalu didengar. Tidak tenteram hati walau beristigfar banyak kali. Dugaan apakah ini Ya ALLAH ..?? Alpakah aku dengan Mu Ya ALLAH..? Astagfirullahalazim .. Ya ALLAH, Kau tebalkanlah hati dengan rasa sabar. Hari ini mulut dan suara aku tak mampu nak ketawa dan bergurau senda kerana hati ini sungguh tak tenteram. Ya ALLAH , Kau datangkanlah aku dengan seseorang yg boleh buat aku tenteram. Sesungguhnya. Aku manusia yg adakalanya gagal untuk mengawal rasa amarah ini. Sungguh terasa diri banyak sangat kekurangan. Dan kelemahanku adalah air mata. Berikan aku kekuatan Ya ALLAH. Kau hilangkanlah rasa rindu ini kalau rasa itu buat aku dalam tekanan. Kau hilangkanlah rasa gundah ini kalau rasa itu buat iman aku goyah Ya ALLAH. Kau hilangkanlah rasa marah ini kalau rasa itu buat kesabaran ku tercabar. Sesungguhnya aku sedang diuji olehMu .. redhakan hatiku Ya ALLAH. Astagfirullahalazim..